logo
  • Radno vrijeme deponije

    Ponedjeljak-nedjelja (7:00-23:00h)

  • Telefon

    00 387 32 446 360

  • Adresa

    Mošćanica bb, 72000 Zenica, BiH01

Jan

Ugovor o korištenju usluga Regionalne deponije 'Mošćanica'Dana, 14.08.2014.godine potpisan je Ugovor o korištenju usluga Regionalne deponije 'Mošćanica' između Općine Zavidovići, kao korisnika usluga Deponije i JKP 'Radnik' d.o.o. Zavidovići, kao ovlaštenog operatera za područje ove Općine, s jedne strane, te Privrednog društva 'Regionalna deponija Mošćanica' d.o.o. Zenica, kao davaoca usluga koje upravlja Deponijom, s druge strane.

Time je Općina Zavidovići pristupila konceptu regionalnog zbrinjavanja otpada na sanitarnoj deponiji, a u skorije vrijeme očekujemo da će i prvi kamioni JKP ‘’Radnik’’ Zavidovići početi dopremati otpad na Deponiju.

Na Regionalnoj deponiji 'Mošćanica' se otpad odlaže sa područja šest Općina koje pripadaju Regiji za upravljanje čvrstim otpadom – Zenica. To su Općine; Zenica, Travnik, Busovača, Visoko, Žepče i Vitez.

Očekujemo da će tokom ove godine konceptu regionalnog zbrinjavanja otpada pristupiti i Općina Novi Travnik, koja je potpisala Sporazum o pristupanju projektu upravljanja čvrstim otpadom i korištenju Regionalne deponije 'Mošćanica' u Zenici, ali još uvijek nije potpisala posebni Ugovor o korištenju usluga RD 'Mošćanica' kako bi mogla početi dopremati otpad sa svoga područja na Deponiju.

Također, očekujemo da će i Općina Kakanj uskoro potpisati Ugovor o korištenju usluga RD 'Mošćanica' i početi dopremati svoj otpad na RD 'Mošćanica'.

Zaključivanjem Ugovora sa općinama Novi Travnik i Kakanj u potpunosti bi zaživio koncept regionalnosti na području koje obuhvata ova Regija, a koji je zacrtan ciljevima Strategije zaštite okoliša FBiH i definisan načelima Zakona o upravljanju otpadom FBiH.


www.rdm.ba