logo
  • Radno vrijeme deponije

    Ponedjeljak-nedjelja (7:00-23:00h)

  • Telefon

    00 387 32 446 360

  • Adresa

    Mošćanica bb, 72000 Zenica, BiH01

Jan

SJEDNICA MEĐUOPĆINSKOG VIJEĆA ZA UPRAVLJANJE ČVRSTIM OTPADOM REGIJE ZENICADana 16.04.2014.godine u sjedištu Privrednog društva 'Regionalna deponija Mošćanica' je održana sjednica Međuopćinskog vijeća za upravljanje čvrstim otpadom regije Zenica.

Sjednici su prisustvovali članovi Međuopćinskog vijeća, tj. predstavnici općina koje pripadaju Regiji za upravljanje čvrstim otpadom Zenica (Zenica, Travnik, Visoko, Kakanj, Novi Travnik, Zavidovići, Žepče i Busovača), predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Srednjobosanskog kantona, te predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Na sjednici se razgovaralo o implementaciji rješenja o zatvaranju odlagališta otpada izdatih općinama od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, te provođenju aktivnosti na uspostavi sistema integralnog upravljanja čvrstim otpadom.

Predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma, te resornih Kantonalnih ministarstava Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona su pozvali Općine Kakanj, Zavidovići i Novi Travnik da što prije – odmah se opredjele da dopremaju svoj komunalni otpad na Regionalnu deponiju 'Mošćanica' i da se u punom kapacitetu uključe u sistem regionalnog zbrinjavanja čvrstog bezopasnog otpada. Također, istaknuta je spremnost ovih Ministarstava da finansijski pomognu općine u provođenju naprijed navedenih aktivnosti.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI FOTOGRAFIJA.

rdm.ba