logo
  • Radno vrijeme deponije

    Ponedjeljak-nedjelja (7:00-23:00h)

  • Telefon

    00 387 32 446 360

  • Adresa

    Mošćanica bb, 72000 Zenica, BiH01

Jan

DONACIJA ŠVEDSKE VLADE 'REGIONALNOJ DEPONIJI MOŠĆANICA'Dana 06.marta 2014.godine u krugu Regionalne deponije ‘’Mošćanica’’ je obavljena primopredaja teleskopskog viljuškara, kojeg je Švedska vlada putem Švedske razvojne agencije ‘’SIDA’’ donirala Privrednom društvu ‘’Regionalna deponija Mošćanica’’.

Tim povodom, primopredaji su prisustvovali predstavnici konsultantske kuće 'Grontmij', koja je implementirala ovaj projekat u BiH ispred Švedske razvojne agencije 'SIDA', gosp. Mikael Boldt i Đorđe Stevanović, te Načelnik Općine Zenica gosp. Husejin Smajlović sa svojim saradnicima.

Vrijednost nabavke teleskopskog viljuškara iznosi 115.000 KM, a donacija je osigurana u okviru Općinskog programa upravljanja čvrstim otpadom u BiH i Projekta podrške regionalnim deponijama.

Nabavkom ovog viljuškara unaprediti će se proces rada u reciklažnom dvorištu Regionalne deponije, gdje se vrši baliranje i privremeno skladištenje korisnih materijala izdvojenih iz otpada, koji se dopremi na Regionalnu deponiju ‘’Mošćanica’’.


www.rdm.ba