Posjeta Direktora Fonda za zaštitu okoša Federacije BiH i Ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK (FOTO)
Datum: 11.06.2018U petak, 01. juna 2018.godine direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH gosp. Fuad Čibukčić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okolineu Vladi Zeničko-dobojskog kantona gosp. Fahrudin Brkić su bili u posjeti Privrednom društvu ''Regionalna deponija Mošćanica''. Tokom ove posjete, Direktor Zukić Emir sa svojim saradnicima je upoznao goste sa radom Regionalne deponije ''Mošćanica'', kaoi projektima koji su u toku realizacijena Deponiji, te projektima koje Društvo namjerava realizirati u narednom periodu.

To se, prije svega, odnosi na nabavku i instalisanjeuređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata. Vrijednost ove investicije se procjenjuje na cca 1 milion KM, a za njeno sufinansiranje Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH je opredjelio sredstva u iznosu od 100.000 KM, te se također, očekuje podrška ovom projektu od Vlade Zeničko-dobojskog kantona putem Kantonalnog fonda za zaštitu okoliša i Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Pored toga, Direktor je upoznao goste sa pripremnim aktivnostima za izgradnju odlagališne kasete druge faze Deponije. Društvo je do sada obezbjedilo Idejni i Glavni projekat, a već duže vrijeme vodi aktivnosti na pribavljanju potrebnih dozvola. Posebno je istaknuta potreba obezbjeđenja sredstava za finansiranje izgradnje dijela druge odlagališne kasete jer se radi o sredstvima cca 2-3 miliona KM.

Tokom ove posjete, upriličen je obilazak Regionalne deponije gdje su gostima prezentirani rezultati dosadašnjeg rada Deponije na poslovima zbrinjavanja otpada.

Direktor Čibukčić i ministar Brkić su izrazili zadovoljstvo ovom posjetom i iskazali svoju podršku planovima i aktivnostima Društva na unapređenju rada i proširenju kapaciteta Deponije. Direktor Zukić Emir se zahvalio Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH i Ministarstvu na iskazanoj podršci projektima i finansijskoj pomoći koju su do sada pružili ovom Društvu.
www.rdm.ba

 
 
 
30.04.2020. godine
Potpisan Ugovor o izgradnji druge faze odlagališne kasete sa pripadajućom infrastrukturom na Regionalnoj deponiji ''Mošćanica''
Dana, 29.04.2020. godine u prostorijama Privrednog društva ''Regionalna deponija Mošćanica'' d.o.o....

28.01.2020. godine
Uređaj za prečišćavanje deponijskog filtrata na Regionalnoj deponiji ''Mošćanica'' uspješno prošao testiranja u toku perioda probnog rada (FOTO)
Privredno društvo Regionalna deponija Mošćanica d.o.o. Zenica je tokom 2019. godine implementiralo...

09.01.2020. godine
Posjeta Načelnice Općine Visoko Regionalnoj deponiji ''Mošćanica''
U utorak, 07. januara 2020. godine načelnica Općine Visoko G-đa Amra Babić i direktor Javnog...

04.11.2019. godine
Analiza tipičnog sastava komunalnog otpada odloženog na Regionalnoj deponiji ‘’Mošćanica’’ u periodu od 02.10. do 15.10.2019. godine
U periodu od 02.10. do 15.10.2019. godine uposlenici Privrednog društva ‘’Regionalna deponija...

 
 
 
 

Copyright © 2010 - Regionalna deponija Mošćanica
Sva prava su zadržana od strane autora stranice!