FOTO: Ekološke aktivnosti članova Kulturno – umjetničkog društva ''Mošćanica''
Datum: 11.04.2018Članovi Kulturno-umjetničkog društva ''Mošćanica'' su u subotu, 07.04.2018. godine proveli proljetnu akciju čišćenja od otpadarazbacanog uz dionicu puta od naselja Tišina do Mošćanice. U akciji čišćenja učešće je uzelo oko 50 tak mladih ekologa, članova KUD ''Mošćanica'', koji su tom prilikom prikupili oko 3 tone komunalnog otpada.

Akcija je provedena uz tehničku i logističku podršku Privrednog društva ''Regionalna deponija Mošćanica'' Zenica. Uz pomoć radnika ovog Društva, sav prikupljeni otpad je transportovaniodloženna deponiju.

Ovo je bila osma po redu akcija koju su proveli članovi ovog Kulturno-umjetničkog društva, a koja treba da posluži svima nama kao pozitivan primjer kako treba da se odnosimo prema našoj okolini.

Nažalost, i pored upornosti i nastojanja naših mladih ekologa da održava ovu dionicu puta urednom i čistom od otpada, kao i činjenice da se u neposrednoj blizini nalazi Regionalna deponija na kojoj mogu besplatno odložiti svoj otpad, mnogo je nesavjesnih građana koji to ne cijene i svoj otpad bacaju uz ovu dionicu puta.

Međutim, slične situacije su dešavale se i ranije, pa članovi KUD ''Mošćanica'' poručuju nesavjesnim građanima da ih njihova neprimjerena djela neće obeshrabriti u njihovim nastojanjima danastave sa održavanjem čistom od otpada ove dionice puta, kao i drugih lokacija u MZ Mošćanica i šire, u cilju da imamo ljepši i ugodniji prirodni ambijent.


(rdm.ba)

 
 
 
 

Copyright © 2010 - Regionalna deponija Mošćanica
Sva prava su zadržana od strane autora stranice!