logo
  • Radno vrijeme deponije

    Ponedjeljak-nedjelja (7:00-23:00h)

  • Telefon

    00 387 32 446 360

  • Adresa

    Mošćanica bb, 72000 Zenica, BiH01

Jan

Posjeta načelnika Općine Zavidovići Regionalnoj deponiji 'Mošćanica'

Jučer, 21.08.2019. godine načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Radnik“ Amer Halilović posjetili su Regionalnu deponiju „Mošćanica“.

Na sastanku sa direktorom Regionalne deponije „Mošćanica“ Zukić Emirom razgovoralo se o daljoj međusobnoj saradnji i dinamici plaćanja obaveza Općine Zavidovići i JKP 'Radnik' po osnovu usluge odlaganja komunalnog otpada na Regionalnoj deponiji 'Mošćanica'.

Tokom ove posjete, upriličen je obilazak Regionalne deponije gdje su gostima prezentirani rezultati dosadašnjeg rada Deponije na poslovima zbrinjavanja otpada. Direktor Zukić Emir sa svojim saradnicima je upoznao goste sa projektima koji su ovih dana završeni na Deponiji, te projektima koje Društvo namjerava realizirati u narednom periodu.

To se prije svega odnosi na instaliranje postrojenja za prečišćavanje deponijskog filtrata koji je probnoj fazi rada, te provođenju pripremnih aktivnosti za izgradnju odlagališne kasete druge faze Deponije. Društvo je do sada obezbjedilo Idejni i Glavni projekat, te provelo aktivnosti na pripremi podloge za polaganje multibarijerne zaštite na kaseti druge faze Deponije. Posebno je istaknuta potreba obezbjeđenja sredstava za finansiranje izgradnje dijela druge odlagališne kasete jer se radi o sredstvima cca 2-3 miliona KM. U tom smislu, podrška općina koje koriste usluge Regionalne deponije 'Mošćanica' je veoma značajna, a ogleda se kroz uredno izmirivanje obaveza za usluge odlaganja otpada, kako bi Društvo obezbjedilo veći dio sredstava potrebnih za završetak izgradnje nove odlagališne kasete.Načelnik Hašim Mujanović i direktor Amer Halilović su izrazili zadovoljstvo ovom posjetom i iskazali svoju podršku planovima i aktivnostima Društva na unapređenju rada i proširenju kapaciteta Deponije.

Direktor Regionalne deponije „Mošćanica“ je također izrazio zadovoljstvo ovom posjetom Općinskog načelnika, kao i pozitivnim pristupom ka rješavanju problema u ovoj oblasti, te istakao spremnost za nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, naglasivši potrebu dobrih odnosa sa lokalnom zajednicom.


www.rdm.ba