logo
  • Radno vrijeme deponije

    Ponedjeljak-nedjelja (7:00-23:00h)

  • Telefon

    00 387 32 446 360

  • Adresa

    Mošćanica bb, 72000 Zenica, BiH01

Jan

Potpisan Ugovor o nabavci i instaliranju uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata na Regionalnoj deponiji 'Mošćanica'

Postupak javne nabavke uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata za potrebe tretmana procjednih voda Regionalne deponije 'Mošćanica', putem međunarodnog otvorenog postupka, pokrenut je još u mjesecu decembru 2017. godine.Početkom januara mjeseca ove godine, postupak je okončan izborom najpovoljnijeg ponuđača, tako da su se dana, 17.01.2019. godine stekli uslovi za potpisivanje ugovora.

Ugovor je potpisao direktor Privrednog društva 'Regionalna deponija Mošćanica' gosp. EmirZukić i direktor preduzeća 'DIT' d.o.o. Tuzla gosp. Vlado Divović, u ime Konzorcija 'DIT-ROT' kojeg pored pomenute firme čini još firma 'Rotreat Abwasserreinigung' GmbH, Neuseiersberg, Austrija.Ugovorom je predviđeno projektovanje, nabavka i instaliranje uređaja koji će raditi na bazi membranske tehnologije sa dvostepenom reverznom osmozom. Prije današnjeg potpisivanja ugovora predstavnici izabranog dobavljača su izvršili prezentaciju rada uređaja sa ponuđenom tehnologijom.Vrijednost nabavke je 988.554,72 KM sa PDV-om.

Za sufinansiranje nabavke ovog uređaja sredstva je obezbjedilo Privredno društvo 'Regionalna deponija Mošćanica' aplicirajući na Javne pozive za dodjelu grant sredstava kod Federalnog ministarstva okoliša i turizma koje je za ovu namjenu opredjelilo 225.000,00 KM, zatim kod Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH koje je opredjelilo 170.000,00 KM i Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona koje će sufinansirati nabavku uređaja sa iznosom od 80.000,00 KM. Ostatak sredstava u iznosu od 513.554,72 KM finansirati će Privredno društvo 'Regionalna deponija Mošćanica' iz sredstava akumulirane dobiti.

Uređaj bi trebao da bude pušten u probni rad sredinom ove godine.


(RDM.ba)